Artikel in Naober magazine, 2013, nr. 4 (nazomer editie)

 

Toen ik vorig jaar mijn verzameling fietsjes op een eigen site zette, kon ik natuurlijk commentaar verwachten. Met name in het gastenboek, dat websitemaker Jo Han Khouw voor mij had klaargezet.
En zeker na exposities van mijn miniatuurfietsen in de openbare bibliotheek in Zutphen (2012), Brummen en Eerbeek (2013), kreeg ik van alle kanten reacties: in de mail, op de site, maar ook gewoon op straat. Aankondigingen van die tentoonstellingen in de regiobladen waren zelfs aanleiding voor een interview door radio Veluwezoom.

Maar het meeste indruk maakte toch wel de Naober, lifestyle magazine voor Drenthe, Overijssel en Gelderland. Op een dag werd ik gebeld door journalist Harrie Hoitink, die mij had gegoogled en in mijn hobby wel een leuk zomers onderwerp zag. In juli kwam hij langs voor een uitvoerig gesprek. De dag erna had ik een afspraak met fotografe Andrea Gulickx voor een even uitgebreide fotoshoot, thuis, in bibliotheek Eerbeek en op de fiets bij de ijsbaan in Zutphen.

Nadat het betreffende nummer (4) van de Naober in augustus was uitgekomen, kreeg ik weer nieuwe feedback, dit keer van Naober lezers. Ik hielp daar natuurlijk wel een handje aan mee door hier en daar een exemplaar van het tijdschrift achter te laten, onder andere bij de kapper en de sauna in Doetinchem. Lezers gaven overigens niet alleen maar leuk commentaar, ik kreeg ook enkele miniatuurfietsjes en andere fietsvaria cadeau voor mijn verzameling. Die staan op een aparte pagina (Aanwinsten). Wie het Naober-artikel wil nalezen, klik hier (PDF).

Hieronder een aantal foto's van Andrea Gulickx (uitgezonderd de omslagfoto bovenaan), die ik met haar toestemming mocht overnemen.

Klik op een foto voor vergroting en fotoshow

foto Henny Burkels 2013

 

 

20-06-2012 | webontwerp: Jo Han Khouw